Teatret Vårt // Den som henger i en tråd

Om arrangementet

Den som henger i en tråd

Klær, kvinnekamp og kjærlighet 

 

I Nini Roll Ankers roman sitter Karna bøyd over symaskinen og drømmer om et godt liv, om kjærlighet og en annen fremtid. For millioner av kvinner er fortellingen om Karna en realitet i dag. Romanen som er skrevet med utgangspunkt i konfeksjonsindustrien i Romsdal flyttes nå til vår tid. 

 

Mote skaper identitet. Kampen om identitet handler om muligheten til å utrykke seg: Hvem har vi lov til å være? I en global økonomi representerer moteindustrien også en klassekamp - som i det daglige er skjult for oss. Et liv uten muligheter i Bangladesh gir muligheter for andre et annet sted på jordkloden. Genseren du har på deg. Hva er prisen for deg? Hvilken pris betaler den som syr? 

 

Og jordkloden lider. Tilter. Av overproduksjon. Vi trenger ikke alle klærne. 

 

Nini Roll Anker skrev med et sterkt engasjement. "Den som henger i en tråd" regnes som en av de viktigste sosiale romanene i mellomkrigstiden og tar for seg spørsmål som lønn, arbeidsforhold, abort og sosial kontroll over ugifte kvinner. Romsdalsregionen var på den tida «Norges kleskammer» med mange konfeksjonsfabrikker. 

 

Torill Solvang har regien i en moderne tolkning av "Den som henger i en tråd". Sandra Kolstad er komponist og musiker og spiller selv i forestillingen. Hennes særegne stemme innen elektronisk popmusikk har vakt oppmerksomhet både på den norske og internasjonale musikkscenen. 

 

Premiere 20. august 2022 
Varighet ca. 90 minutter (ingen pause) 

 

Av Nini Roll Anker / Basert på Nini Roll Ankers roman ved samme navn 

 

Dramatisert av Torill Solvang 
Regi: Torill Solvang 
Scenograf og kostymedesigner: Marcus Olson 
Komponist og musiker: Sandra Kolstad 
Med Johanna Mørck, Ingrid Myhre Løvik og Sandra Kolstad