Tore Renberg: "Tett befolket- fortellinger fra et skrivende liv"

Om arrangementet

I 2022 fyller Tore Renberg 50 år og tar et års pause fra romanutgivelser for å konsentrere seg om skriving. Han ønsker imidlertid også å være i kontakt med leserne og sette av tid til

turnéaktivitet.

Renberg vil ha med seg et nyskrevet foredrag som han ønsker å presentere for publikum i 2022 med tittelen: «Tett befolket – fortellinger fra et skrivende liv». Tore vil også lese høyt fra forfatterskapet og svare på publikums spørsmål.

Tore Renberg er en av landets mest folkekjære og kritikerroste forfattere, som også har et helt eget talent for litteraturformidling.

Han har et uvanlig stort litterært spenn og har utgitt en rekke bøker som både er kritikerfavoritter og som har blitt folkelesning; som romanene om Jarle Klepp, Du er så lys (2016), Tollak til Ingeborg (2020), og ikke minst den sjangeroverskridende Teksas-serien. Renberg debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas´ debutantpris for. Han har mottatt Bokhandlerprisen to ganger, P2-lytternes romanpris, Nynorsk Litteraturpris og har lesere i 18 land.